12/13/14 August 2016 - Recreation Area Puyenbroeck Wachtebeke

Praktische Info

Praktische Info

DATUM EN OPENINGSTIJDEN
The Qontinent vindt plaats van 12 tot en met 15 augustus 2016.

OPENINGSTIJDEN CAMPING
Campsite “The Restless Rebels" opent op vrijdag 12 augustus om 14:00u en sluit op maandag 15 augustus om 12:00u.

Camping Check in:
Vrijdag 12 augustus 2016 - 14:00u tot 00:00u
Zaterdag 13 augustus 2016 - 10:00u tot 20:00u
Zondag 14 augustus 2016 - 10:00u tot 14:00u

Camping Check out:
Maandag 15 augustus 2016 - tot 12:00u

Camping Douches:
Vrijdag 12 augustus 2016 - 20:00u tot 02:00u
Zaterdag 13 augustus 2016 - 07:30u tot 14:00u en van 00:30u tot 02:30u
Zondag 14 augustus 2016 - 07:30u tot 14:00u en van 22:30u tot 00:30u
Maandag 15 augustus 2016 - 07:30u tot 12:00u

OPENINGSTIJDEN FESTIVAL
Vrijdag 12 augustus 2016 - 19:00u tot 01:00u - Pre-party Camping

Zaterdag 13 augustus 2016 - 12:00u tot 01:00u - Full Festival
Tot 22:00u kan jij jouw ticket inwisselen voor een toegangsbandje.

Zondag 14 augustus 2016 - 12:00u tot 23:00u - Full Festival
Tot 20:00u kan jij jouw ticket inwisselen voor een toegangsbandje.


ADRES
The Qontinent vindt plaats op het recreatiedomein Puyenbroeck, Wachtebeke (BE). Het GPS adres is: Craenendam 1, 9185 Wachtebeke. Schakel vanaf hier de GPS uit en volg de borden “Festival Puyenbroeck".


MINIMUM LEEFTIJD
De minimumleeftijd voor The Qontinent is 16 jaar, maar ook als je 16 jaar wordt in 2016 wordt je toegelaten. ID is verplicht en de controle hierop is zeer streng. Regel: als je geboren bent in 2000 of eerder dan mag je naar binnen, dus ook als je nog 16 moet worden na The Qontinent in 2016. Iedereen geboren in 2001 of later wordt de toegang tot het festival geweigerd, zelfs bij begeleiding van een volwassene.


TICKETS
Wij geven een feestje. Kom je ook? Bestel jouw tickets online of koop ze aan de deur. Let op: tickets aan de deur zullen aanzienlijk duurder zijn en gelimiteerd. Er is dus geen garantie dat ze nog steeds verkrijgbaar zullen zijn wanneer jij aankomt bij The Qontinent.


TIMETABLE
Alle settijden zijn eindelijk bekend gemaakt. Check ze snel hier!


HOW TO GET THERE
OPENBAAR VERVOER
Kom je met de trein?
Blijf je het gehele weekend bij The Qontinent? Reis naar het station van Gent-Sint Pieters, het centraal station van Gent, en maak voor maar 5 EUR (retourtransfer) gebruik van de pendeldienst of lijn 76 naar The Qontinent in Wachtebeke. Ontdek de snelste manier om te reizen naar het station van Gent-Sint Pieters vanaf jouw locatie op www.nmbs.be, www.belgianrail.be of www.delijn.be.

Vrijdag 12 augustus 2016
Vanaf 11:25u vertrekken er pendelbussen vanaf Gent-Sint-Pieters naar Puyenbroeck, Wachtebeke. De laatste bus vertrekt vanaf Gent-Sint-Pieters om 21:30u.

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2016
Lijn 76 rijdt volgens de normale dienstregeling. Er is elk uur een bus van Gent-Sint-Pieters naar Wachtebeke (vertrek omstreeks :47). Na afloop van het festival rijden er GEEN bussen terug naar Gent (laatste bus vanaf Puyenbroeck, Wachtebeke: zaterdag om 20:45u en zondag om 20:22u).

Maandag 15 augustus 2016
Tussen 9:40u en 13:00u rijden er pendelbussen van Puyenbroeck, Wachtebeke naar het station van Gent-Sint-Pieters. Alle bussen vertrekken vanaf 'Parking 1' (hoofdingang).

KLIK HIER VOOR VERTREK- EN AANKOMSTTIJDEN PENDELDIENST!


Kom je met de auto?
GPS: Craenendam 1, 9185 Wachtebeke.

PARKEREN
Volg de borden 'recreatiedomein Puyenbroeck' vanaf de snelweg. Bij Puyenbroeck volg je de borden 'Parkeren Festival'. Parkeren kost 10 EUR voor 1 dag en 15 EUR voor 2-3 dagen. Wanneer je het parkeerterrein verlaat zul je opnieuw een parkeerticket moeten kopen als je nogmaals wilt parkeren; in = in en uit = uit. De parkeerterreinen zijn op loopafstand van The Qontinent.

Via de E17 (vanuit Brussel, Kortrijk, Frankrijk, …)
Neem afslag 11 Lochristi/Beervelde. Na de afslag neem je de N449 naar Beervelde. Op de N449 ga je rechts naar de N70 bij de tweede sectie stoplichten. Op de N70 ga je links bij de eerste sectie stoplichten (naar Hoekstraat). Aan het einde van de Hoekstraat ga je naar rechts en vervolgens gelijk weer links. Volg deze weg (Stenenbrug) en de bestemming is bereikt.

Via de E34 (vanuit Antwerpen, Holland, …)
Neem afslag 13 Zelzate-Oost. Vanuit Antwerpen volg je de R4 richting Gent. Na 500 meter nader je een rotonde. Vanuit Knokke nader je onmiddellijk deze rotonde. Vanaf de rotonde ga je richting Wachtebeke. Volg de borden richting 'recreatiedomein Puyenbroeck' en 'Parkeren Festival'.

KISS & RIDE
Er is een Kiss & Ride area aanwezig waar je kan worden afgezet of opgehaald. Volg de borden “Kiss & Ride area" vlakbij The Qontinent. Let op: je kan uitsluitend worden afgezet en opgehaald bij deze Kiss & Ride area. De politie zal hier op toezien. De Kiss & Ride area is te vinden bij parkeerterrein 1 van het recreatiedomein.


Kom je met de fiets?
Makkelijk! Volg de fietsborden naar Puyenbroeck (Wachtebeke), parkeer jouw fiets gratis vlakbij de hoofdingang en volg vervolgens de borden naar het festival. De organisatie is in geen enkel geval aansprakelijk voor schade of diefstal dus maak je fiets zeker goed vast!


PINNEN
Je kan pinnen op het festivalterrein en tevens munten en merchandise met je bankkaart afrekenen (Maestro, Mastercard en Visa worden aanvaard). We adviseren je wel om sowieso voldoende cash geld mee te nemen.


MUNTEN
Consumpties (eten/drinken) worden afgerekend met munten, zowel op het festival als op de camping. Munten kan je kopen bij een van de vele kassa's verspreid over het terrein. Ongebruikte munten worden niet teruggenomen en niet terug betaald.


KLUISJES
Zowel op Campsite “The Restless Rebels" als het festival zijn kluisjes aanwezig. De huur van een kluisje kost 6 EUR voor een normale en 8 EUR voor een grote met een borg van 5 EUR welke je weer terug krijgt na het inleveren van jouw kluissleutel. Op de camping is het tevens mogelijk een kluisje te huren voor het gehele weekend voor 10 EUR met een borg van 5 EUR.


CAMERA'S
We zijn erg blij dat we een professioneel mediateam hebben. Zij zullen de gehele show met videobeelden en foto's vastleggen. Onze fotografen en cameramensen zijn druk in de weer op het evenement, dus zorg dat je je mooiste glimlach opzet en je beste dansmoves laat zien.

De officiële aftermovie voor “The Qontinent - Rise Of The Restless" zal binnen een aantal weken na het evenement beschikbaar zijn. De officiële foto's van “The Qontinent - Rise Of The Restless" zullen binnen enkele dagen beschikbaar zijn op onze Facebook-pagina en onze website. Let op: dat je gefotografeerd bent is geen garantie dat je foto online komt te staan. Vergeet niet je foto's en/of video's te delen op social media met #TheQontinent.


SOCIAL MEDIA
Gebruik @TheQontinent wanneer je iets met ons wilt delen. We vinden het leuk om al je foto's te zien dus plaats ze op Twitter, Instagram of Facebook en vergeet niet de hashtag #TheQontinent te gebruiken! Meld je aan bij het Facebook event en nodig je vrienden uit.

Onze social media:
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram

Snapchat

Voeg Bass-Events en Q_dance toe op Snapchat om op de hoogte te blijven van backstage beelden tijdens The Qontinent.


DRUGS
The Qontinent is een zero tolerance evenement. Dit wil zeggen dat alle vormen van soft- en harddrugs niet zijn toegestaan. Wanneer je toch besluit om drugs mee te nemen loop je het risico om overgedragen te worden aan de politie.


MERCHANDISE
Op The Qontinent kun jij jouw favoriete The Qontinent, Bass Events en Q-dance merchandise items kopen.


ANTHEM
Rise Of The Restless! Rebels, eindelijk is 'ie verkrijgbaar en sowieso het wachten waard. Bass Events en Q-dance zijn trots om Psyko Punkz - Rise Of The Restless als het officiële 2016 anthem van The Qontinent te mogen presenteren. Become a die hard rebel en download 'm nu!


OFFICIAL 4CD COMPILATION
Anthem maker Psyko Punkz, Sub Zero Project, Dr. Rude en Dj Mad Dog nemen de lead betreft de absolute must-have van 2016: de officiële 4CD compilatie van The Qontinent! Voor meer info en de tracklisting, klik hier.


CAMPING INFO

 • Uitsluitend bezoekers met een geldig ticket worden toegelaten op Campsite “The Restless Rebels" en de pre-party. Er is geen aparte ingang en geen deurverkoop voor de pre-party alleen.
 • Weekend bezoekers krijgen hun weekendbandje(s) na het scannen van de tickets. Geen geldig ticket = geen toegang. Let dus op met tickets te kopen op de zwarte markt of bij zwarthandelaars op de toegangswegen naar het festival!
 • De organisatie van The Qontinent heeft een aantal regels opgesteld om de veiligheid op Campsite “The Restless Rebels" te garanderen. Bij het overtreden van deze regels zal je de camping moeten verlaten en wordt je ook uitgesloten van het festival.
 • Gas- en kookapparatuur zijn niet toegestaan op de Campsite “The Restless Rebels". Wegwerp barbecues zijn verkrijgbaar op de camping en is er een BBQ zone aanwezig (geen barbeque in de buurt van je tent dus!)
 • Het is toegestaan eten en drinken mee te nemen naar Campsite “The Restless Rebels". Let op: maximaal 6 blikjes alcoholisch houdende drank (max. 50cl per blik) en 6 blikjes of flesjes (plastic) frisdrank/energie drank (max. 50cl per blik) per persoon. Sterke drank is niet toegelaten. Glas en reeds geopende flessen zijn niet toegestaan.
 • Het eten/drinken van meegebrachte consumpties is uitsluitend toegestaan op de camping en niet op het festivalterrein.
 • De kampeerruimte is beperkt. Let er op dat de grootte van de tent maximaal wordt benut. Neem je bijvoorbeeld een tent mee voor 5 personen dan dien je hier met 5 personen in te slapen!
 • Het is mogelijk eten en drinken te kopen in de camping shop.
 • Op Campsite “The Restless Rebels" zullen tevens gratis toiletten beschikbaar zijn.


FACILITEITEN
Campsite “The Restless Rebels" zet alles op alles om jouw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.
Hieronder vindt je de faciliteiten:

 • Toiletten - gratis en worden met regelmaat gereinigd. Wildplassen is niet toegestaan!
 • Showers - helemaal fris en fruitig! Voor 2 munten kan je genieten van een warme douche op Campsite “The Restless Rebels". De douches worden met regelmaat gereinigd.
 • BBQ area
 • Foodcorner + Bar
 • Camping Shop - iets vergeten? Geen stress! De camping shop heeft alle basis benodigdheden op voorraad: wegwerp barbecues, luchtbedden, pompen, zaklampen, tampons, condooms, ...
 • Kluisjes - op Campsite “The Restless Rebels" zijn kluisjes aanwezig. De huur van een kluisje kost 10 EUR met een borg van 5 EUR welke je weer terug krijgt na het inleveren van jouw kluissleutel.
 • Powerbanks - powerbanks zijn gedurende de openingsuren van het festival te huur bij Locker Company (op het festivalterrein). Dit kan voor 3 munten exclusief 11 munten borg. Vergeet jouw verbindingskabeltje niet! Ze zijn trouwens altijd nog te koop bij Locker Company dus no worries.
 • EHBO - voel je je niet lekker of merk je dat iemand in je omgeving niet wel is, aarzel dan niet om de medische hulppost te bezoeken of de stewards van de camping aan te spreken.


NOG VRAGEN?
Kijk eerst even op de website. Heel veel informatie kan je daar vinden: www.theqontinent.be. Het antwoord op je vraag nog steeds niet gevonden? Stuur een e-mail naar:info@theqontinent.be. Hou er alsjeblieft rekening mee dat het tijd kan kosten om alle e-mails te beantwoorden. Wij zullen onze uiterste best doen jou zo snel mogelijk te helpen! Na donderdag 11 augustus kunnen wij niet garanderen tijdig alle e-mails te beantwoorden.


MAAK ER EEN GEWELDIG, "RESTLESS" WEEKEND VAN!
"The Qontinent - Rise Of The Restless"
12-13-14 August 2016
Recreation Area Puyenbroeck, Wachtebeke (BE)
www.theqontinent.be

Q-DanceBass Events